Diós torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás,
25 dkg porcukor,
15 dkg őrölt dió,
10 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
A krémhez:
3 tojás,
15 dkg vaníliás porcukor,
25 dkg margarin,
A díszítéshez:
durvára vágott dió.
Elkészítés:
A tésztához a porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a diót és a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tepsibe öntjük, és megsütjük. A krémhez a tojásokat a vaníliás porcukorral gőz felett felverjük, majd kihűtjük. Közben a margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük, és kívül is bevonjuk a krémmel, majd az oldalát beszórjuk vágott dióval, a tetejét pedig fél diókkal díszítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges