Recept elkészítése:
Sajtos derelye recept
Hozzávalók:
a tésztához mindazok az alapanyagok, amiket a Húsos derelyében leírtam,
a töltelékhez:
30 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
2 evőkanál tejföl,
2 gerezd fokhagyma;
a tetejére 2 dl tejföl.
Elkészítés:
A tésztáhozvalókat összegyúrom, és kinyújtom. A töltelékhez a reszelt sajt felét összekeverem a tejföllel és a megtisztított, összezúzott fokhagymával. A megtöltött és sós vízben kifőzött derelyéket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba, félig egymásra fektetem, és a reszelt sajttal meghintem, majd rálocsolom a tejfölt. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad rajta.
Elkészítés ideje: 120 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges