Sonkás-sajtos szendvics recept

Recept elkészítése:

Sonkás-sajtos szendvics recept

Hozzávalók:
3 tojás,
175 ml tej,
1 teáskanál mustár,
8 szelet fehér vagy korpás kenyér,
200 g szeletelt sajt,
4 szelet főtt sonka (kb. 120 g),
2-4 evőkanál vaj vagy margarin,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál finomra aprított metélőhagyma,
1 evőkanál dijoni mustár,
1 teáskanál őrölt paprika.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 125 °C-ra. A tojásokat lapos tálban felverjük. Ezután a tejjel és a mustárral alaposan összekeverjük. 4 kenyérszeletre 1-1 sajtlapocskát helyezünk. A sonkaszeleteket összehajtjuk, és egyesével rátesszük a kenyérre a maradék sajttal együtt. A kész szendvicsekre 4 szelet üres kenyeret borítunk. Mindegyik szendvicset belemártjuk a tojásos keverékbe, és megforgatjuk benne. Nagyobb serpenyőben 1 evőkanál vajat közepes hőmérsékleten felhevítünk. Ebben egyszer-re 2 szendvicset 3-4 percig sütünk, amíg kissé megbarnulnak. Az így elkészült szendvicseket sütőben egyenletes melegen tartjuk, amíg a többi elkészül. Kis tálban a majonézt, metélőhagymát, a kétféle mustárt és paprikát összekeverjük. Ebből minden szendvicsre egy-egy adag keveréket rakunk. Tányérra helyezzük, és azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: