Ribizlis hajócskák recept

Recept elkészítése:

Ribizlis hajócskák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
7,5 dkg Rama margarin,
12,5 dkg liszt,
7,5 dkg porcukor,
1 db tojássárgája,
1 csipet só,
Rama margarin a forma kenéséhez.
A töltelékhez:
20-20 dkg piros és fehér ribizli,
0,6 dl tejszín,
25 dkg Mascarpone sajt vagy tej-színes krémsajt,
1-2 evőkanál kristálycukor,
3-4 evőkanál mandulalikőr.

Elkészítés:

      A lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a margarinnal és a sóval sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A formákat kikenjük margarinnal, és szorosan egymás mellé helyezzük. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, feltekerjük egy sodrófára, és a formák felett letekerjük. A formák alját és oldalát kibéleljük a tésztával, majd a tésztafölösleget éles késsel levágjuk. A formában lévő tésztát egy villával több helyen megszúrjuk, és előmelegített sütőben 200 C°-on 15-20 percig sütjük. A sütés után a tésztát kiborítjuk a formákból, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A piros és fehér ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, majd leszárítjuk. A tejszínt felverjük, a Mascarpone sajtot vagy tejszínes krémsajtot cukorral és mandulalikőrrel összekeverjük, ezután a felvert tejszínhez adjuk, és lazán belekeverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk. A tetejét ribizli fürtökkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: