Szardellás makaróni recept
Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
fél tubus szardellapaszta,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A makarónit megfőzöm. Közben a vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd rászórom a reszelt citromhéjat, valamint a törött borsot. Ráöntöm a tejfölt, és kevergetve jól összeforralom. Végül belekeverem a szardellapasztát is. A megfőtt, leszűrt és meleg vízzel leöblített makarónit beleforgatom a szardellás mártásba, és azonnal tálalom. Nagyon jól illik hozzá a fokhagymával ízesített paradicsomsaláta vagy a tejfölös uborkasaláta.
Elkészítés ideje: 35perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges