Asztúriai húspástétom tésztában sütve recept

Recept elkészítése:

Asztúriai húspástétom tésztában sütve recept

Hozzávalók:
10 dkg szalámi,
10 dkg sonka,
10 dkg sertés szűzérme,
10 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl sherry,
1 evőkanál paradicsompüré,
só (ízlés szerint),
1 teáskanál pirospaprika,
50 dkg vajas tészta (mirelit leveles tészta),
4 evőkanál olaj,
1 tojás.

Elkészítés:

A forró olajon lepirítjuk a megtisztított és finomra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát is. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a vékony csíkokra vágott sertésérmét, a szalámit és a sonkát. Egy-két percig pirítjuk, beletesszük a megtisztított és szeletekre vágott gombát, majd ráöntjük a bort, a sherryt és a paradicsompürét. Folytonos keverés közben felforraljuk, és befedve addig főzzük, amíg a leve elfő, és csak sűrű mártás marad alatta. A vajas tésztát egy tortaforma duplájára nyújtjuk, kibéleljük vele a forma alját és az oldalát úgy, hogy pereme is legyen. A tölteléket belesimítjuk, és a maradék tésztával betakarjuk, amelyet kicsit rá is nyomkodunk. Feldíszítjük, azaz a tésztából csíkokat vagy tetszés szerinti alakzatokat nyomunk rá, és a felvert tojással bekenjük. Előmelegített forró sütőben szépen megsütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: