Káposztával töltött paprika 3. recept

Recept elkészítése:

Káposztával töltött paprika 3. recept

Elkészítés:

      Szép nagy, húsos zöldpaprikákat kicsumázunk, ereit is kikaparjuk, majd sós vízzel leforrázzuk. Ha a víz hűlni kezd, leszűrjük, és a vizet lecsurgatjuk a paprikáról. Megfelelő mennyiségű fehér- vagy vöröskáposztát vékony metéltre gyalulunk és jól megsózva 1-2 órát, állni hagyjuk. Ezután a káposztát kifacsarjuk, és szorosan a paprikákba tömködjük. (Ha csak lazán töltjük meg, a paprika megbarnul.) Bő szájú üvegekbe rakjuk. Ecetes lét készítünk kevés cukorral, borssal, tormaszeletekkel ízesítve, felforraljuk, majd a megtöltött paprikákra öntjük, és lekötjük. Ha az ecet egy idő múlva leapad, pótoljuk. Hűvös helyen tartsuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: