Kapros makarónisaláta recept
Hozzávalók:
10 dkg makaróni,
2 csokor kapor,
4 dl kefir,
fél citrom leve,
1 közepes kígyóuborka,
evőkanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
csipetnyi porcukor.
Elkészítés:
A tésztát apróra töröm és megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben az uborkát megmosom, és héjastól legyalulom. A kefirt simára keverem a citromlével, a törött borssal és kevés sóval, majd a porcukorral ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra összevágott kaprot. Az öntetbe beleforgatom a már kihűlt tésztát, és befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Néhány órai érlelés után tálalom. Vacsorasalátának nagyon jó, de hideg sült mellé köretként is tálalható.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges