Gombás bélszín Pannónia sajttal sütve recept

Recept elkészítése:

Gombás bélszín Pannónia sajttal sütve recept

Hozzávalók:
Bélszín 60 dkg,
olaj 8 cl,
vöröshagyma 5 dkg,
gomba15 dkg,
zöldpetrezselyem 1 cs.,
liszt 3 dkg,
tejszín 1 dl,
Pannónia sajt 15 dkg,
mustár,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A hártyájától megtisztított bélszínt megszórjuk őrölt borssal, vékonyan megkenjük mustárral, majd egy edénybe fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és időnként megforgatva 2-3 napon keresztül érleljük. Az így előkészített bélszínből négy egyforma szeletet vágunk, nagyon gyengén kiverjük és megsózzuk. Kevés forró olajban angolosan kisütjük. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés liszttel megszórjuk, kis ideig tovább pirítjuk. A tejszínt hozzáöntve addig keverjük, amíg krémszerűvé válik, majd levesszük a tűzről. A bélszínszeleteket egy tepsibe fektetjük. Tetejükön egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjük egy-egy sajtszelettel. Forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük. Párolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: