Párizsis palacsinta recept
Hozzávalók:
20 dkg párizsi (vagy krinolin, esetleg szafaládé),
1 tojás,
kb. 20 dkg liszt,
2 dl tej,
1 nagy ecetes uborka,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csapott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olaj,
a tetejére 5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A párizsi bőrét eltávolítjuk, és az uborkával együtt ledaráljuk. A tojást habosra verjük a tejjel, majd hozzákeverjük az olajat és a fűszereket, valamint a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet. Ez után fokozatosan annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamassza legyen belőle. Végül belekeverjük a darált uborkás párizsit, és vékony palacsintákat sütünk belőle. A forró palacsintákat meghintjük reszelt sajttal, gyorsan felcsavarjuk és azonnal tálaljuk. (Ha csak későbbi fogyasztásra szánjuk, a tűzálló tálba rakott palacsintákat forró sütőbe tehetjük, de kizárólag befedve, nehogy kiszáradjanak.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges