Karamellás muffin recept

Recept elkészítése:

Karamellás muffin recept

Hozzávalók:
12 dkg vaj/margarin,
12 dkg cukor,
18 dkg durvára vágott dió,
20 dkg liszt,
5 dkg zabpehely,
2 ½ teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál fahéj,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
14 dkg cukor,
12,5 dkg vaj/margarin,
2,5 dl kefír.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk. A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a kefírt, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket, és homogén masszává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük a diós keverék tetejére, majd 20 percig sütjük. A kisült muffinokat 10-15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapírt lehúzzuk a muffinok tetejéről, vagy ha vajaztuk a formát, egy kanállal kiszedjük a formában maradt diós-karamellát, és a muffinok tetejére halmozzuk.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: