Sóskás burgonyakrém szendvicsre recept
Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya,
2 evőkanál sóskapüré,
1 dl tejszín,
5 dkg vaj (vagy margarin),
kevés cukor,
ízlés szerint só,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt sajt egy darabban,
szendvicskenyerek.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát lereszelem és összekeverem a vajjal, a sóskapürével, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával. Megsózom, kevés cukorral ízesítem. Vékony szelet kenyerek mindkét oldalát megpirítom, majd megkenem a burgonyás krémmel. Grillsütőben (vagy a bemelegített sütőben) addig pirítom a szendvicseket, amíg a krém kissé elszíneződik a tetején, ekkor a sütőből kiveszem és mindegyik szendvics tetejére egy-egy vékony, szelet sajtot borítok. Visszatolva addig pirítom tovább, amíg a sajt rá nem olvad. Vigyázat! Nem szabad barnára sütni, mert megkeseredik!
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges