Medvehagymás kemencés lángos

files/images/medvehagymas-receptek/06.jpg
Hozzávalók

A tésztához: 40 dkg liszt, ½ ek. só, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 tk. cukor, langyos víz amennyit a liszt felvesz (kb. 2 dl). Feltét: Fél pohár tejföl (nagy), 1 közepes fej hagyma, 10 dkg bacon vagy bármilyen húsos szalonna, 1 csokor medvehagyma, 15 dkg sajt.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A tésztához a tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt beledaraboljuk, felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Összedolgozzuk, annyi langyos vizet adunk hozzá, míg könnyen dagasztható tésztát kapunk. Meleg helyen másfél szeresére kelesztjük. Amíg kel a tésztánk, a hagymát, szalonnát, medvehagymát felkockázzuk, felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára öntjük és 1 cm vastagra nyújtjuk. Olajozott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon 5 percig elősütjük. Ezután a sütőből kivéve megkenjük a tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, medvehagymát és legvégül a sajtot. A sütőbe visszatéve további 15 perc alatt készre sütjük. Tipp: Nagyon sokan szeretik fokhagymásan ezt az ételt. Ehhez kb. 8-10 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselünk egy kis tálba, megsózzuk, majd 1 ek. vizet adunk hozzá. Ezzel meglocsolva kapja meg igazi ízét a kemencés lángosunk. Elkészítési idő: 90 perc

Receptek kategória: