Főttburgonya-gombóc recept
Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt, áttört burgonya,
10 dkg liszt,
1 evőkanál olaj,
1 tojás,
1 mokkáskanálnyi só,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Az áttört burgonyát jól összegyúrom a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. Nedves kézzel apró gombócokat formálok belőle, és forró olajban világossárgára sütöm, majd papírszalvétára vagy papírtörülközőre szedem (hogy az a felesleges olajat beszívhassa). Tálalásig melegen tartom. Külön kis tálkában kínálom a leves mellé, ki-ki maga tesz belőle a tányérjába.
Egy másik, de hasonló recept szerint bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat, és a levesben tálalom. Csontleves vagy húsleves betétje lehet, de rántott levesbe is nagyon jó.
Elkészítés ideje: 20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges