Lucullus saláta recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt újburgonya,
25 dkg kemény, apró lucullus paradicsom,
2 dl ketchup,
1 dl nagyon sűrű majonéz,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi őrölt gyömbér.
Elkészítés:
A saláta mártásához a ketchupot összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, a törött borsot, a curryport és a gyömbérport. Jól lehűtöm. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és vékony csíkokra vágom, a megmosott és szárazra törölt paradicsomot pedig vékonyka gerezdekre metélem. A mártást ráöntöm a burgonyára és a paradicsomra, óvatosan átkeverem (hogy ne törjön össze a paradicsom), és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges