Lazacos burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Lazacos burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
1 kis üveg füstöltlazac-törmelék,
másfél dl majonéz,
2 dl kefir,
1 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej lilahagyma,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár.

Elkészítés:

      A héjában főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom. A lilahagymát megtisztítom, és vékonyra karikázom, majd megsózom és jól összekeverem. Legalább tizenöt percig hagyom állni. Közben a majonézt összekeverem a lazac leszűrt olajával, a tejföllel, a kefirrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a mustárral és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. A szétmorzsolt lazacot, a főttburgonya-karikákat és a hagymát belekeverem, azután az egészet jól átforgatom, és szorosan lefedem. A hűtőszekrényben fél napig érlelem, csak ezután rakom az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: