Hagymás krumpli-saláta recept
Hozzávalók:
75 dkg héjában főtt burgonya,
2 nagy fej lila hagyma,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerinti ecet,
só,
cukor,
1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors,
1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.
Elkészítés:
Jó félliternyi ecetes – sós - cukros levet felforralok, beleteszem az összes fűszert (a bors kivételével), és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig főzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hűl. Ezután leszűröm, és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges