Karácsonyi torta 1. recept
Hozzávalók:
12 tojás,
30 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
30 dkg darált dió,
3 dkg darás liszt.
Krém:
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
14 dkg őrölt dió,
rum, ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojás sárgáját, porcukorral és vaníliás cukrot fél óráig keverjük. Azután hozzá adjuk a darált diót, a lisztet és végül a keményre vert tojáshabot. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és két egyforma, kikent, kilisztezett tortaformában külön-külön sütjük, lassan mérsékelt tűzön. A teljesen kihűlt két tortát kettévágjuk, megtöltjük, és a lapokat egymásra rakjuk. A tortába így három réteg krém készül. A tetejét és az oldalát rummázzal vonjuk be, és díszítjük. A porcukrot a vajjal jól összekeverjük, azután beletesszük az őrölt diót és a rumot. Rummáz: 26 dkg porcukor, 2 kanál, forró víz, 2 kanál rum, 1 kávéskanál olaj. A porcukorra öntjük a forró vizet, a rumot és az olajat, és sűrű mázzá keverjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges