Recept elkészítése:
Ánizsos szív recept
Hozzávalók:
2 tojás,
15 dkg cukor,
egy teáskanálnyi vaj,
egy késhegynyi szalalkáli,
egy kevés tej,
30 dkg rétesliszt,
egy teáskanál ánizs.
Elkészítés:
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vajat és a tejben feloldott szalalkálit. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük egy éjszakán át a tésztát, majd másnap nyújtsuk ki belisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra. Szórjunk rá egy kis lisztet, azután szaggassunk belőle szívformával kicsi süteményeket. Nyúljunk óvatosan késsel a szívek alá, és emeljük bele az ánizzsal beleszórt tepsibe. 160 fokon 20 percig süssük, amíg sárgásfehér nem lesz.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges