Ropogósra sütött fogasrúdacskák, fehérboros zalai rákraguval recept
Hozzávalók:
60 dkg fogasfilé,
4 darab zalai Rák,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
2 dl tejszín,
2 dl fehérbor,
kapor,
só,
liszt,
zöldség.
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag csíkokra vágott fogasfilét megsózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban ropogósra, pirosra sütjük. Az egészben megfőzött rákokat, páncéljukból kibontjuk, a finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és a rákhúst. Sózzuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük, felöntjük tejszínnel és fehérborral, majd felforraljuk. A fogast párolt zöldségfélékkel tálaljuk. Helyezzük a tányérra a zöldségeket, öntsük mellé a ragut, és erre helyezzük a ropogós süllő rudacskákat.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges