Rakott káposzta - másképp recept

Recept elkészítése:

Rakott káposzta - másképp recept

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg héjában főtt burgonya,
25-30 dkg krinolin (vagy szafaládé),
3 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafű),
1 dl olaj,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A felforrósított olajon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Tűzálló tál aljára szórom a savanyú káposzta felét, sóval és csomborral meghintem, majd kevés párolt vöröshagymával takarom le. Ezután rákarikázom a meghámozott burgonya felét, jól megsózom-megborsozom, és beborítom a lebőrözött krinolin apróra vágott darabjaival. Bőven meglocsolom tejföllel, és ráterítem a maradék savanyú káposztát. A rétegezést addig folytatom, amíg csak el nem fogy a hozzávaló. Tetejére tejfölt öntök és az előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: