Francia fokhagymaleves 3. recept
Hozzávalók 4 személyre:
2 l húslé (lehet kockából, de készíthetjük vízzel is, 20 gerezd fokhagyma,
3 szegfűszeg,
10 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt,
2 evőkanál olaj,
só, őrölt bors,
ízlés szerint szárított zsályalevél,
4 zsemle.
Elkészítés:
A húslében főni tesszük a meghámozott, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a szegfűszeget, a zsályát, csipetnyi borsot és sót. Forraljuk fel, majd csendesen főzzük negyed óráig. Közben a zsemlyét vékonyra szeleteljük, néhány csepp olajjal meghintjük, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt megpiruljon. A levest a zsemlyeszeletekre szűrjük. Dúsíthatjuk a levest tejszínes-tojássárgás habarással is.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges