Almás fánkocskák 2. recept

Recept elkészítése:

Almás fánkocskák 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
50 dkg jonatánalma,
15 dkg cukor,
5 dl tej,
8 dkg mazsola,
7 dkg cukrozott citromhéj,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 dkg élesztő,
2 teáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:

      A megtisztított, megmosott mazsolát beáztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Az átszitált lisztet alaposan összekeverjük az élesztős folyadékkal. Csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, vagy robotgép segítségével simára dolgozzuk. A meghámozott, megmosott almát félbevágjuk. Magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk. Az almát, a lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a nagyon apróra vágott cukrozott citromhéjat a tésztába keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. Olajjal kikent tarkedli-vagy tojássütőbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk, és a fánkokat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd a kisült fánkokat beleforgatjuk. Lehetőleg azonnal tálaljuk.
Ötletünk: Ha nincs tarkedlisütőnk, az almás tésztát evőkanállal szaggassuk bő, forró olajba. A sütéshez használhatunk fritőzt is.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: