Recept elkészítése:
Bartek - féle szalámi 2. (fokhagyma nélküli változat) recept
Hozzávalók:
6 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok,
4 kg zsírféle,
17 dkg só,
20 dkg paprika,
5 dkg erőspaprika.
Elkészítés:
A húsokat csíkokra vágom, majd 10 - 12 - es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló-vékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a "márciusi" puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges