Csevapcsicsa, ahogy Koós János készíti recept

Recept elkészítése:

Csevapcsicsa, ahogy Koós János készíti recept

Hozzávalók (6 személyre):
30 dkg sertéscomb,
30 dkg marhanyak,
30 dkg birkacomb,
30 dkg dagadó,
20 dkg füstölt szalonna,
5-6 gerezd fokhagyma,
só, bors,
paprika,
kakukkfű,
2 ek szódabikarbóna.

Elkészítés:

      A húst a szalonnával együtt ledaráljuk, majd hozzá keverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Ízlés szerint sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát. Ezután hüvelykujj vastagságú és hosszúságú rudacskákat formázunk a húsból, amit egy sütőlapra helyezve hűvös helyen, vagy hűtőben fél napig állni hagyunk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután a csevapcsicsát parázson, folyamatosan forgatva készre sütjük. A folyamatos forgatás azért fontos, mert a hús csak így marad szaftos. Köretként lila hagymát, hegyes, csípős zöldpaprikát és kenyeret tálalhatunk. Az igazi ínyencek egy jó pohár száraz borral koronázhatják meg e különleges étel ízének élvezetét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: