Mézes mákoskalács recept

Recept elkészítése:

Mézes mákoskalács recept

Hozzávalók:
12 dkg méz,
8 dkg porcukor,
8 dkg búzadara,
15 dkg darált mák,
4 egész tojás,
5 dkg vaj,
4 evőkanál kimagozott és lecsöpögtetett cseresznyebefőtt,
2 evőkanál tej,
1 zacskó vaníliás cukor,
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg,
csipetnyi só,
2 dkg vaj és kevés liszt a forma kikenéséhez, illetve beszórásához.

Elkészítés:

A mézet, az olvasztott, de már nem meleg vajat, a cukrot, a fűszereket és a négy tojás sárgáját addig keverem, amíg jó kemény masszát nem kapok. Ezután hozzáadom a darált mákot és a cseresznyebefőttet, majd felváltva teszem hozzá a búzadarát és a tojáshabot. Végül a tejjel fellazítom a tésztát, majd a vastagon kikent, hosszú, keskeny formába öntöm. Lassú tűzön megsütöm.

Elkészítési idő: 75 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: