Recept elkészítése:
Bagolyszem recept
Hozzávalók:
350 g liszt,
250 g margarin,
1 ek. tejföl,
3 tojássárgája.
Töltelék:
1 üveg meggy- vagy cseresznyebefőtt
A tetejére:
3 tojásfehérjét,
150 g porcukorral gőz fölött felverünk, a végén belekeverünk 150 g darált diót.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2-3 cipóba osztjuk. A cipókat vékonyra kinyújtjuk, a szélükre hosszában kimagozott gyümölcsöt halmozunk, majd a két oldalát óvatosan középre feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és a diós krémet a tetejére töltjük, ahol a tekercs összeér. Előmelegített sütőben sütjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges