Paprikás krumpli 1. recept
Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 késhegynyi,
fokhagymakrém,
1 mokkáskanál köménymag,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál Piros Arany,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1,2 kg tisztított rózsakrumpli,
só.
Elkészítés:
A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában aranysárgára pirítjuk a finomra összevágott hagymát. Beletesszük a fokhagymakrémet, a köménymagot, a pirospaprikát, a Piros Aranyat. Összekeverjük, és kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel töltjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és alacsony láng fölött, lehetőleg lefedve, készre főzzük.
Többször, óvatosan keverjük meg. Laktatóbbá tehetjük, ha kolbászt, virslit vagy debrecenit főzünk bele.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges