Zöldbab ecetben 2. recept

Recept elkészítése:

Zöldbab ecetben 2. recept

Elkészítés:

      A gyenge zöldbabot szálkáitól megtisztítjuk, két végét levágjuk, de a hüvelyeket egészben hagyva bő, forró sós vízbe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Ekkor szitára öntjük, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Ecetes-sós salátalevet készítünk, felforraljuk, majd langyosan öntjük a babra. A tetejére zsírt vagy olajat öntünk úgy, hogy a babot kb. kétujjnyira ellepje. Az üvegeket lekötjük, és 10-15 percig gőzöljük. Ha az üveget felbontjuk, a zsírt leszedjük, és az étel elkészítéséhez felhasználjuk. A zöldbabot salátának a levével együtt, főzeléknek, rakottan stb. pedig hideg vízzel leöblítve, lecsorgatva használjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: