Szamócalé cukor nélkül recept

Recept elkészítése:

Szamócalé cukor nélkül recept

Elkészítés:

      Az érett, hibátlan, friss szamócát vízzel öblítve lecsurgatjuk. Leszárazva szitán áttörjük. 1-2 óráig állni hagyjuk. A tiszta lét leöntve forrázott, száraz üvegekbe töltve, főzött parafadugóval dugaszoljuk. Az üvegeket nagy fazék vízbe állítva, a víz forrásától számított 30 percig lassan gőzöljük. A fazekat félretéve, pokróccal befedjük, hogy lassan hűljön ki. A kihűlt üvegek nyakát viaszba mártva, hűvös helyre tesszük. Hasonló módon készíthető lé ribiszkéből, egresből, meggyből, cseresznyéből, sárga- és őszibarackból is. A megmaradó lecsöpögtetett anyagból lekvárt készíthetünk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: