Naspolyalekvár 2. recept
Hozzávalók:
2 kg jó érett naspolya,
60 dkg kristálycukor.
Egyszerűen elkészíthető. Különlegesség.
Elkészítés:
A naspolyát váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. Lábosba tesszük, kézzel összenyomkodjuk, majd 4 dl vizet öntünk rá, és csumájával, héjával együtt addig főzzük, amíg az egész szét nem esik. Szitán átnyomjuk, és levével együtt másik edénybe tesszük. Rászórjuk a cukrot, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, azonnal lekötjük, és száraz gőzben hagyjuk 24 órán keresztül.
Megjegyzés: Kellemes, pikáns íze miatt majdnem mindenfajta süteményt tölthetünk vele, de készíthetünk belőle krémet, ízesíthetünk vele pudingot, és parféba is keverhetjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges