Recept elkészítése:
Narancs, cukorban recept
Elkészítés:
A narancs héját óvatosan lereszeljük, hogy belseje ne sérüljön. Feltesszük főni az így megtisztított narancsokat. A vizet 2-3 alkalommal cseréljük, hogy keserű íze ne maradjon. Ezután a gyümölcsöt a főzővízből kivéve hűlni hagyjuk. 1 kg narancshoz 75 dkg cukrot véve, kis vízzel sűrű sziruppá főzzük. A felszeletelt narancsot belerakjuk, egyszer felforraljuk, másnapig pihentetjük. A szirupot leöntve, besűrítjük, a narancsot belerakjuk, felforralva pihentetjük. A főzést 3 napon át, ismételjük. Végül üvegbe töltjük, lekötve száraz gőzbe tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges