Lecsó 5. recept

Recept elkészítése:

Lecsó 5. recept

Hozzávalók:
2 kg húsos zöldpaprika,
1 kg paradicsom,
1 mokkáskanál nátrium-benzoikum.

Elkészítés:

      A zöldpaprikát megmossuk, csumáját kikanyarítjuk, húsát felszeleteljük. A paprikaszeleteket apránként forrásban lévő vízbe merítjük, majd az újraforrástól számított 2 perc múlva kivesszük, és lecsöpögtetjük. A megmosott, héjas paradicsomot ugyancsak leforrázzuk, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Tiszta, kiforrázott üvegekbe egy sor paprikaszeletre egy sor paradicsomkarikát helyezünk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az üveg tele nem lesz. Tetejére rászórjuk a tartósítót, és lekötjük. Gőzölőfazékba rakjuk. A víz forrásától számított 20 percig gőzöljük, és a fazékban hagyjuk kihűlni. Másnap újra megismételjük a gőzölést, végül letörölgetjük a kihűlt konzervet, és végleges helyére rakjuk. A felbontott lecsót hosszú ideig tárolhatjuk a hűtőszekrényben. Megjegyzés: Aki erősen szereti, egy-két bogyiszlói paprikát tegyen bele. Főzhetünk belőle hagyományos lecsót, vagy használhatjuk ízesítőnek pörköltfélékbe, gulyáslevesbe vagy paprikásba.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: