Recept elkészítése:
Egresbor 3. recept
Elkészítés:
Egresbort úgy készítünk, hogy 3 kg mosott, édes egrest megzúzunk, hozzáadunk 200 g cukrot, 1 g tápsót, és a zúzatot leöntjük 1 l forró vízzel, végül röviden felforraljuk. Kihűlés után hozzáadjuk a fajélesztőből készített anyaélesztőt, és lefedett edényben 2 napig erjedni hagyjuk. préselés után a folyadékhoz részletekben 1,5 kg cukrot és 1 l víz oldatát adjuk, és kotyogóval ellátott edényben erjedni hagyjuk. Kierjedés után a bort lefejtjük a seprőről, 2 napig állni hagyjuk, és palackokba töltjük.
Borunk akkor fog megnyálkásodni, ha éretlen, kemény gyümölcsből készítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges