50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1.5 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
2 db tojássárga,
fél csomag sütőpor,
1-1.5 kg alma,
só, fahéj .
A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát és az élesztőt összegyúrom, majd két részre osztom szét. Az almát időközben meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk és cukorral, majd fahéjjal ízesítjük. Kevés margarinon meg is lehet dinsztelni (Én ezt ki szoktam hagyni, mivel jobb dinsztelés nélkül az alma). A tészta félét kinyújtjuk és belehelyezzük egy tepsibe. Rárakjuk az almát, majd ráborítjuk a tészta másik felét is. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, és megkenjük a maradék tojássárgával. Nem a fehérjével, mert attól a süti teteje más lesz, majd ezután ropogósra sütjük meg. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítés ideje: 80perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges