Csikóstokány recept
Hozzávalók:
60-80 deka sertéslapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
1 kiskanálnyi pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
4-5 zöldpaprika,
6 deka zsír,
2 deci tejföl,
finomra vágott zöldpetrezselyem,
3 deka liszt,
4 deka füstölt szalonna,
só.
Elkészítés:
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra, ceruzavastagra vágott húsmetéltet a metéltre vágott szalonnával, s kissé lepörköljük. Ezután megsózzuk. 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a karikára vágott zöldpaprikát, s a 3 deka liszttel elkevert tejfölt. Ezzel azután felforraljuk. és puhára pároljuk.
Vajas galuskával vagy burgonyával tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1,5 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges