Csicsóka egészben recept
3-4 db héjastól megfőzött csicsókát találunk másodköretként a savanyú vagy csípős mártások mellé.
- Tovább (Csicsóka egészben recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
3-4 db héjastól megfőzött csicsókát találunk másodköretként a savanyú vagy csípős mártások mellé.
1 kg frissen szedett csicsóka,
1 dl olíva olaj,
só, bors, ízlés szerint,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
2 dl tejszín.
A csicsókákat kefével tisztára sikáljuk, hosszanti irányban felszeleteljük. Sütőedénybe tesszük. Öntünk rá annyi olíva olajat, hogy elkeverve mindenhol érje az olaj, de ne ússzon benne.
Azonos mennyiségű nyers csicsókát, zellergumót, karalábét, sárgarépát és savanykás almát megtisztítunk, lereszeljük, közé 3 evőkanál csíráztatott búzát hintünk.
A megtisztított csicsókát 1 órán át sós vízben áztatjuk.
A megtisztított csicsókagyökeret kb. 1 óráig sós vízben áztatjuk. A szárazra törölt csicsókákat hasábokra vágjuk. Bő, forró olajban sütjük, zsírjától lecsepegtetjük.
A főtt hámozott, vagy hámozatlan csicsókát kockákra vágjuk. Kefirbe petrezselyemzöldet, pici olajat, sót, borsot teszünk.
A félig főtt, hámozott csicsókát szokásos módon panírozzuk és kirántjuk. Egyébként nyersen is finom, édeskés íze van. Citromlével megcsepegtethetjük.
Öt-hat csicsókát alapos mosás után reszeljen le, majd vágjon vékony karikákra két-három közepes nagyságú lilahagymát.
Négy-öt közepes céklát, egy feketeretket, egy közepes zellert, két sárgarépát és négy csicsókát közepes lyukú reszelőn reszeljen le. Ízesítse tengeri sóval, öntse rá egy citrom levét.
Néhány szem nagyobb csicsókát jól megmosunk, meghámozunk, felaprítjuk. Összeturmixoljuk a következőkkel: 1-1 banán, hámozott narancs, 1-2 kk citromlé,