60 dkg birkacomb vagy lapocka,
2 közepes fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál FLORIOL étolaj,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 zöld csípős hegyes paprika,
pirospaprika,
só, bors,
1 babérlevél,
majoránna.
A körethez burgonya vagy vajas galuska.
A birkahúsról leszedjük a faggyút és a hártyát, egyforma kockákra vágjuk és leforrázzuk. A finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és addig pirítjuk tovább, míg a leve el nem párolódik. Karikára vágott zöldpaprikát és felkockázott paradicsomot adunk hozzá, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Babérlevéllel, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük, és puhára pároljuk. Mielőtt kész, 1 dl száraz, jó minőségű vörösborral összeforraljuk. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá, de adhatjuk vajas galuska körettel is. A birkapörköltet a tányéron vékonyra karikázott csípős zöldpaprikával díszítsük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges