Recept elkészítése:
Lángoló őszibarack recept
Elkészítés:
Kevés vajon cukrot és apróra vágott mandulát pirítunk, leöntjük 1: 2 arányban citrom és narancs levével. Hozzáöntünk egy-egy kupica Cointreau, Maraschinot és konyakot, beletesszük a szép, elfelezett és levüktől lecsurgatott őszibarackokat. Melegítsük fel, közben a lével szorgalmasan locsolgassuk a barackokat, míg jól át nem melegednek. Ekkor öntsünk még hozzá konyakot, és gyújtsuk meg. A tányérokba egy-egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk, erre jön a forró őszibarack, amit a saját levével öntözünk meg, és kevés tejszínnel díszítünk. (Ezt az ételt az asztalnál célszerű elkészíteni, ezért borszeszfőző kell hozzá.)
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges