Gyümölcsrizs recept

Recept elkészítése:

Gyümölcsrizs recept

Hozzávalók:
15 dkg rizs,
8 dl tej,
3 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
1 csésze kimagozott rumos meggy (vagy meggybefőtt),
1 nagy narancs,
2 ek. cukrozott narancshéj,
4 karika (vagy ennek megfelelő darabolt) ananászbefőtt,
3 dkg étcsokoládé,
1 tk. zselatinpor,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A megmosott, átválogatott és lecsöpögtetett rizst fél órára, annyi vízbe áztatom, amennyi jól ellepi, ráöntök még 2 dl vizet és a tej felét. Csipetnyi sóval addig főzöm, amíg az összes lé elfő alóla. Ekkor felöntöm a megmaradt tejjel, és fedő nélkül, gyakori kevergetés közben, teljesen szétfőzöm. Míg a rizs fő, a gyümölcsöket apróra darabolom, a narancsot hámozás után apró kockákra vágom. A tejszínből kemény habot verek majd a 0. 5 dl vízben (vagy tejben) feloldott, már csak langyos zselatint a habhoz keverem. A főtt rizsbe belekeverem a cukrot, és addig keverem tovább, amíg teljesen kihűl. Ekkor beleforgatom a gyümölcsöket, a reszelt csokoládét, a nagyon finomra összevágott narancshéjat, legvégül pedig a tejszínhabot. Az egészet óvatosan átkeverem, és legalább 1 napig hűtöm. Tálalás előtt talpas poharakba osztom, a tetejét feldíszítem narancshéjjal, ananászdarabkákkal és reszelt csokoládéval.

Receptek kategória: