files/images/nemzeti/mexiko.jpg
Hozzávalók
A tésztához:
10 dkg liszt,
1 kk. sütőpor,
1 csipet só1 egész tojás felverve,
2,5 dl felforralt langyos tej
A mártáshoz:
1 dl paradicsomlé,
3 ek. olaj,
5 dl húsleves (leveskockából
A töltelékhez:
6 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A mártáshoz egy lábosban elkeverjük a paradicsomlét az olajjal, 5-6 percig főzzük, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk. A vajat elkeverjük a reszelt sajttal. A lisztből, a tojásból és a tejből sima tésztát keverünk, belekeverjük a sót és a sütőport is. Nyolc részre osztjuk, és vékony kerek tésztákat sütünk belőlük. Megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tányérra tesszük, és rámerjük a forró mártást. Keménytojás karikákkal körítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges