6 dkg vaj,
2 dkg liszt,
1 kávéskanál ételízesítő,
2 dl Furmint bor,
1 nagy alma,
10 dkg szőlő,
1 csipetnyi cukor,
1,5 dl tejszín só.
A vajat felolvasztom, beleteszem a púpozott evőkanál lisztet és az ételízesítőt. Elkeverem és átforrósítom. Amikor már jó forró, a vajas rántást felöntöm hideg borral. Csomómentesre keverem és felforralom. Megsózom. Beleteszem a meghámozott, karalábévájóval kivágott almákat, valamint a kocsányról leszedett szőlőszemeket. Egy csipetnyi cukrot is teszek bele. Végül hozzákeverem a tejszínt. Még egyszer felforralom. Ha sűrű lenne, egy kevés borral, vagy ha halhoz készítem a mártást, akkor egy kevés halfőzőlével hígítom.A mártást főtt, roston sült halakhoz, csirkemellhez, borjúérmékhez ajánlom.
Elkészítési idő: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges