Diós vaj:
10 dkg vaj,
2 dkg dióbél,
1 csipet só,
1 kávéskanál citromlé.
Narancsos vaj:
10 dkg vaj,
1 narancs,
1 csipet só,
1 kávéskanál Lánchíd brandy.
Diós vaj:
A habosra kikevert vajhoz hozzáadom a finomra darált diót, a sót és a citromlevet. Jól összedolgozom, majd téglalap vagy henger alakúra formálom. Fóliába csavarva kifagyasztom.
Narancsos vaj:
A vajat habosra keverem, a narancs héját lereszelem. A vajat a narancshéjjal, a csipetnyi sóval, egy kávéskanál narancslével és a brandyvel összegyúrom. Téglalap vagy henger formájúra alakítva fóliába csavarom, és hűtőszekrényben kifagyasztom.
Tálaláskor a fűszervajakból egy vastagabb vagy két vékonyabb szeletet teszek a roston sült hal-, szárnyas- vagy vadételre.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges