Lencse szalonnával

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-40.jpg
Hozzávalók

50 dkg lencse,
6 dkg csemegeszalonna,
3 kis fej hagyma,
1 csomó leveszöldség,
15 dkg burgonya,
1 kiskanál bazsalikom,
cayenne-i bors,
25 dkg kolozsvári szalonna,
só,
3 evőkanál borecet,
1 kiskanál cukor,
1 kiskanál mustár,
1 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

Az elkészítést megelőző este a lencsét megmosom, és 2 liter hideg vízbe beáztatom.
A kockára vágott csemegeszalonnát kissé kiolvasztom, és a zsírjában sárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a zöldséget, a kockára vágott burgonyát, majd a lencsét az áztatóvízzel együtt. Bazsalikommal és cayenne-i borssal fűszerezem, beleteszem a húsos szalonnát, majd az egészet fedő alatt, gyenge tűzön, kb. 45 percig főzöm.
Amikor megfőtt, a szalonnát kiveszem és felszeletelem. A lencsét sóval, borecettel, cukorral és mustárral ízesítem.
Tálaláskor rárakom a szalonnaszeleteket, és meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: