Mór krumplileves recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

60 dkg krumpli,
1 kis fej karfiol,
10 szál zöldbab,
fél marék zöldborsó,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
néhány szál spenót,
1-2 paradicsom,
egy kis darab zellergumó,
hagyma 4 evőkanál olaj,
1-2 dl tejföl,
kapor,
zöldpetrezselyem,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított répát, gyökeret, zellert és hagymát vékony karikákra vágjuk, olajban - kevés víz hozzáadásával - megpároljuk, felöntjük vízzel, s megfőzzük benne a kockára vágott burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt, a zöldbabot, zöldborsót és spenótot. Mielőtt kész, beletesszük a szeletekre vágott paradicsomot, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen ideje puhára főni. Sóval ízesítjük, Tálalásnál egy-egy evőkanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe és meghintjük apróra vágott kaporral vagy petrezselyemmel.

Receptek kategória: