Garnélasaláta melegen, fűszeres pácban recept
Hozzávalók 8 személyre:
225g nagy, főtt garnélarák, páncélban,
225 g füstölt baconszalonna, felszeletelve,
salátalevelek vegyesen, megmosva és megszárítva,
1 ek. felaprított metélőhagyma.
A citromos-csilis páchoz:
1 gerezd fokhagyma összezúzva,
1 citrom héja lereszelve,
1 ek. citromlé,
4 ek. olívaolaj,
1/4 tk. csilikrém, vagy szárított és őröltcsiliből egy nagyobb csipet,
1 ek. világos szójaszósz só,
frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés:
Egy üvegtálban keverjük össze a garnélarákot a fokhagymával, a citromhéjjal és a citromlével, az olívaolaj háromnegyedével, a csilikrémmel és a szójaszósszal. Sóval, borssal fűszerezzük, fedjük le egy tiszta sütőpapírral, és legalább egy órán keresztül hagyjuk pácolódni. A megmaradt olajban süssük ki ropogósra a szalonnát, és alaposan csöpögtessük le. A salátát tépkedjük apró darabokra, és rendezzük el egy tányéron. Tálalás előtt a garnélarákot és a páclét tegyük egy serpenyőbe, forraljuk fel, adjuk hozzá a szalonnát, és egy percig főzzük. Ezután kanalazzuk rá a salátára, és szórjuk meg metélőhagymával.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges