Pezsgős káposzta recept
Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,
4,5 dl száraz pezsgő,
3 evőkanál olaj,
2 db alma,
2 evőkanál cukor,
ecet, só ízlés szerint,
késhegynyi őrölt köménymag,
1 kis fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A megtisztított fejes káposztát metéltre vágom, és jól megsózom. Az olajon sárgára pirítom a cukrot, majd hozzáteszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, az őrölt köménymagot, és fedő alatt üvegesre párolom. Ezután rálocsolok egy evőkanálnyi ecetet, és beleteszem a sóból enyhén kicsavart káposztát. Hozzáadom még a meghámozott és kicsumázott, ugyancsak metéltre vágott almát, ezután megpárolom a káposztát. Ha már megpuhult, ráöntöm a pezsgőt, és jól összekeverem. A fedőt rátéve 1-2 percig tovább párolom, majd a lángot eloltom alatta, de a fedelét nem veszem le, nehogy az étel párája elillanjon. Malac- vagy kacsasülthöz nagyon finom.
Elkészítés ideje: 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges