Recept elkészítése:
Hideg joghurtleves zabpehellyel recept
Hozzávalók:
6 dl joghurt,
2 dl víz,
2 evőkanál zabpehely,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 evőkanál méz (vagy cukor),
só.
Elkészítés:
Turmixgépbe öntöm a joghurtot, a zabpelyhet, a mézet, a megmosott kaprot, a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű lesz, ezután beleöntöm a vizet, és még egyszer összekeverem. A levest befedve, a hűtőszekrényben legalább két órán keresztül hűtöm. Előhűtött leveses csészékben tálalom. A nyári nagy melegben igen üdítő.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges