Padlizsánkrém recept

Recept elkészítése:

 Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
2 db padlizsán,
100 g vöröshagyma,
50 g fokhagyma,
olívaolaj,
só,
őrölt bors,
citromlé.

Elkészítés:

      A félbevágott tojásgyümölcsöt sóval, törött borssal meghintjük, majd egy kevés olíva olajos jénai tálban sütőben megsütjük. Vigyázzunk, meg ne égjen. Míg sül, olíva olajban finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítünk, és a zúzott fokhagymát is áthevítjük. Hagyjuk kihűlni. A megsült török paradicsom héjából kanállal kiszedjük a húsát, majd a hagymával, a fűszerekkel leturmixoljuk. Kevés citromlével pikáns krémet keverünk. Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt az ízek összeérnek. Friss pitával igen finom előétel, de paradicsommal vagy csili paprikával reggelire és uzsonnára is érdemes megkóstolni.

Receptek kategória: