Sonkás rizs recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

20 dkg sonka,
10 dkg gomba,
20 dkg zöldborsó,
20 dkg rizs,
3 ek. étolaj,
3 dkg reszelt sajt,
só,
bors.

Recept elkészítése:

A kockára vágott gombát olajban megpirítjuk, hozzátesszük a kockára vágott sonkát, együtt pirítjuk, majd hozzákeverjük, a már külön megfőzött zöldborsót. Az előfőzött rizst, a szokásos módon elkészítjük, és hozzákeverjük a megpirított sonkát és gombát, zöldborsót, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajt egy részét, gyorsan, melegen jól összekeverjük és forrón tálaljuk. Tetejét, megszórjuk a maradék sajttal. Sonka helyett kockára vágott párizsival is készülhet.

Receptek kategória: